Najlepši gradovi Evrope

jeftina putovanja povodom 8. marta

„Putovanje nikad nije stvar novca, već hrabrosti“, Paulo Koeljo
Ova izreka je za ljubitelje turizma postala jedna od omiljenih, a mogli bismo se nadovezati time da je za novu avanturu potrebna samo dobra volja, a ponekad i brza organizacija ukoliko vam iskrsne mogućnost za neko od vikend putovanja povodom predstojećih praznika. U našoj ponudi su različita jeftina putovanja povodom Dana žena, a u pitanju je obilazak evropskih gradova.

 

Da biste zadovoljili želju za putovanjem i doživeli novo iskustvo, nije potrebno otići na neku daleku destinaciju, pogotovo kada znamo da su nam na dohvat ruke najlepsi gradovi Evrope! Kada su u pitanju kraće destinacije i izleti, Evropa je savršena destinacija upravo iz razloga što nudi brojne turističke atrakcije, čak i ako vas zanima samo panoramski obilazak evropskih gradova. Najlepsi gradovi Evrope ne samo da su blizu, već ove turističke destinacije važe za vrlo povoljne, pa ćete lako naći jeftina putovanja koja obuhvataju i prevoz i smeštaj u gradu po vašoj želji, ukoliko aranžman rezervišete posredstvom turističke agencije.
Predstoje nam neki od praznika koji su idealni za obilazak evropskih gradova i kratka vikend putovanja, pa svako ko želi – može sebi i dragim osobama da priušti novo i nezaboravno iskustvo u nekom od gradova iz naše ponude, za šta se detaljnije informacije nalaze na našem sajtu, u delu gde su evropski gradovi.

 

Praznična vikend putovanja i izleti – Evropa
Ako planirate obilazak evropskih gradova povodom određenih praznika, a želite da putujete preko naše turističke agencije, imajte na umu da je željeni aranžman potrebno rezervisati na vreme odnosno bar nedelju dana unapred, kako ne biste bili u situaciji da za traženu destinaciju i termin nema više slobodnih mesta. Zato već sada počnite da razmišljate o narednom prazniku!
Bliži nam se Dan žena, kada su u ponudi različita izleti. Evropa predstavlja jednu od najprivlačnijih destinacija, jer su u pitanju vikend putovanja i produženi vikend. Svako ko traži jeftina putovanja, u našoj ponudi sigurno će pronaći idealan aranžman. Obradujte dame jednim ovakim poklonom, jer putovanja su ta koja se dugo pamte i pružaju nezaboravne doživljaje!

 

Solun, Prag ili Budimpešta – vikend putovanja po vašoj meri
Najlepši gradovi Evrope odnosno obilazak istih oplemeniće vaše dane, a život obogatiti još jednim novim iskustvom i avanturom. Kada je u pitanju 8. mart, putovanja predstavljaju atraktivan izbor kao poklon - obradujte vama dragu damu ili pak častite sebe jednim prelepim paket aranžmanom za predsojeći praznik!

 

solun

 

Putovanje u Grčku u Solun idealno je za sve one koji još uvek nisu obišli prestonicu grčke kulture povezanu sa srpskom istorijom. Imaćete priliku da posetite čuveno vojničko groblje Zejtinlik gde se nalaze posmrtni ostaci srpskih vojnika poginulih u I svetskom ratu, a obilazak znamenitosti poput Bele kule (simbola Soluna), Trijumfalne kapije, crkve Sv. Sofije koja je na UNESCO-voj listi svetskih baština, crkve Rotonda, Aristotelovog trga, spomenika Galerijevog slavoluka – Kamara, Rimskog foruma i drugih turističkih atrakcija sigurno će ostaviti sjajan utisak. Ne propustite da posetite Arheološki muzej, kao i pravoslavno manastirsko naselje Meteori, jedinstveno u svetu po neobičnom položaju na stenama! Kad je u pitanju Solun, soping u najpoznatijim tržnim centrima postao je popularan deo programa koji je planiran za period od 5-8.03. po specijalnoj ceni od 59€ i obuhvata 2 polupansiona u hotelu Serenity group 3*.
Jedna od nama najbližih, a prelepih destinacija jeste Budimpešta. Vikend u ovom gradu pružiće vam nezaboravne uspomene, jer glavni grad Mađarske ima što šta da ponudi kada su kulturno-istorijske znamenitosti u pitanju. „Kraljica Dunava“ je naziv po kojem je još ovaj grad poznat, a nastala je spajanjem nekadašnjih gradova Budima i Pešte. U njoj se mogu videti kako ostaci rimskog kupatila i amfiteatra, tako i turskog kupatila, a neke od najlepših građevina nastale su nakon spajanja gradova – muzeji, mostovi, Trg Heroja, Parlament, galerije, železnička stanica,... Tu su i mnoge druge turističke atrakcije kao što su Andraši bulevar, bazilika Svetog Ištvana, Budimska tvrđava, Ribarska tvrđava, brda Citadele i Gelert,...

 

budimpesta 

 

Vikend u Budimpešti od 6-8.03. po ceni od 49€ obuhvata 3 dana/1 noćenje sa doručkom u Danubius hotelu Flamenco 4* koji se nalazi u blizini centra grada, a okružen je prelepim parkom. Našim gostima na raspolaganju je korišćenje wellness i fitnes centra sa zatvorenim bazenom. Ukoliko želite na najbolji način na upoznate grad i mađarsku kulturu, a provedete i romantično veče predlažemo vam odlazak na noćno krstarenje Dunavom uz večeru i muziku. Takođe, možete otići i na fakultativni izlet do Sent Andreje, koja je bila sedište srpske patrijaršije, te obići očuvane srpske zaostavštine kao što su Beogradska crkva, Požarevačka crkva, krst kneza Lazara, kuća Jakova Ignjatovića, Trg Vuka Karadžića, muzej Srpske pravoslavne crkve, a po povratku u Srbiju možete otiću u Tropikarijum i svratiti i do tržnog centra Campona.

 

 prag

 

Putovanje u Češku podrazumeva obilazak znamenitosti Praga kojih ovaj grad ima u izobilju. “Zlatni Prag”, kako ga još nazivaju, nalazi se na reci Vltavi. Nije nikad rušen, pa samim tim predstavlja istorijski centar koji je i pod UNESCO-vom zaštitom. Ako se opredelite za ovo putovanje, bićete u prilici da obiđete Praški dvorac Hadčani, Loretansku crkvu, katedralu Sv. Vita, baziliku Svetog Đorđa, prošetate pored zlatnog portala kraljevske palate, preko Karlovog mosta, vidite bistu Karla IV, astronomski časovnik Orloj, kao i mnoge druge znamenitosti Praga. Takođe, imate mogućnost fakultativnih izleta do Drezdena i Karlovih Vari – gradova koji takođe obiluju brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, a možete otići i na krstarenje brodom po Vltavi, kao i u pivnicu na večeru i pivo, po kojem je Češka jedna od najpoznatijih u svetu. Aranžman je na bazi 6 dana od kojih su 3 noćenja sa doručkom u hotelu Globus 3*, a vikend putovanje predviđeno je za period od 5-10.03. po specijalnoj ceni – 99€.

 

Za sve dodatne informacije i rezervacije, kontaktirajte nas putem telefona na broj 011/3111113 ili pošaljite upit na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.!

 

Autor teksta: Biljana Radojčić

Ista destinacija Sajam turizma 2020 »
© 2016 Alta Marea. licenca organizatora putovanja OTP 394/2020 kategorije A 35 od 14.02.2020.god.

FB ikona  IG ikona   dizajn i izrada - bojovicdejan.com