Siviri – mesto stvoreno za letovanje i odmor

 

Siviri je malo naselje na zapadnoj obali Kasandre, prvog “prsta” poluostrva Halkidiki. Možda ne toliko poznato mesto kao ona koja se nalaze na istočnoj strani poluostrva, miran i tih Siviri ipak pruža različite turističke sadržaje uz mogućnosti za jeftino letovanje prilagođeno kako za porodičan odmor, tako i za savršeno letovanje putnika različitih generacija. Posebnu atrakciju u julu i avgustu čini Kasandra festival koji se održava nedaleko odavde u teatru na otvorenom, na kom se mogu čuti koncerti svetski poznatih umetnika i muzičara, a i pogledati pozorišne predstave za odrasle i decu. Tada se i kafići pretvaraju u mesta za izložbe i alternativne predstave, dok plaže postaju mesta održavanja sjajnih žurki!

 

Ako za letovanje tražite mesto u Grčkoj koje pruža zaista pravi odmor od gužve i buke, a uz to i jeftino letovanje, naselje Siviri na poluostrvu Halkidiki može biti jedno od savršenih turističkih destinacija ovog leta. Nalazi se sa zapadne strane prvog prsta - Kasandre, a predstavlja malo selo u turističkom usponu koje nudi pravi mediteranski ugođaj.

 

7

 

Kasandra generalno sa zapadne obale nema puno razvijenih turističkih destinacija, a Siviri i Furka su jedni od retkih koji nude određene turističke sadržaje. Ovo nije slučaj sa istočnom stranom poluostrva gde se nalaze brojna popularna letovališta kao što su Pefkohori, Polihrono, Hanioti, Kalitea, Afitos i druga, a oni koji vole avanture i aktivniji odmor – mogu da odu na neki od izleta (bilo organizovano ili u samostalnoj režiji). Kasandra svakako ima šta da ponudi, iako Siviri i ostala mesta na zapadnoj obali važe za mirne i ne tako brdovite turističke destinacije.

 

8

 

Halkidiki – Kasandra – Siviri
Siviri je idealno mesto za porodično letovanje i odmor svih onih koji žele da uživaju jedino u zvucima mora, ptičica i vetrića koji povremeno pirka, sa blagom klimom i izuzetno dugim danima tokom letnje sezone. Oko 100km udaljeno od Soluna, iako predstavlja malo turističko mesto, ima sve što vam je potrebno za savršen odmor – markete, taverne, restorane, pekare, mesare, picerije, poslastičarnice, kafiće na plaži, radnje, suvenirnice,…

 

10

 

Do same plaže vodiće vas popločano šetalište koje je dugo oko 2km i ide duž cele plaže, a noću se pale lampioni i imate priliku da uživate u fantastičnom zalasku sunca, što pruža dozu romantike za sve koji se odluče na letovanje u ovom mestu. Siviri ima dugu i peščanu plažu koja je lepo uređena i čista, a pesak će vam biti pod nogama i prilikom ulaska u more koje je na početku plitko i toplo. Egejsko more je ovde veoma bistro, pa ćete moći uživati i u pogledu na ribice koje ga krase, a ono što je takođe privlačno jesu borove šume i gusto zelenilo kojima je Siviri okružen. Takođe, južni deo Sivirija nudi i nekoliko izdvojenih peščanih plaža, a kroz mesto protiče i kanal na kojem možete videti ptice, kornjače, rakove i druge morske životinjice.

 

9

 

Ono što predstavlja posebnu atrakciju tokom jula i avgusta jeste Kasandra festival koji se već dugi niz godina održava u Siviriju na nekoliko lokacija na otvorenom i po kojem je on najpoznatiji. Tako se u ovom periodu organizuju različiti kulturni i muzički događaji kako za decu, tako i za odrasle, pa vam neće manjkati atrakcija i sadržaja tokom letovanja.

 

Ukoliko želite da doživite još jedno nezaboravno iskustvo, usudite se da peške krenete putem kroz šumu koji vodi do crkvice Svetog Nikole, sa kojeg se pruža prelep pogled na plažu i more, a i usput ćete uživati u prelepim prirodnim pejzažima.

 

Siviri – smeštaj
Siviri je podelje na dva dela – za jedan deo su karakteristične ribarske kuće i niske grčke vile, a u drugom delu nalaze se luksuzni hoteli i apartmani. Ono što naša turistička agencija može da vam ponudi kada je u pitanju smeštaj u Siviriju jeste vila Sirtaki.
Prelepa vila okružena zelenilom i uređenim dvorištem nalazi se na oko 250m od plaže, a njen vlasnik poseduje i hotel Jenny udaljen od vile oko 100m tako da je našim putnicima omogućeno i korišćenje bazena u sklopu hotela. Vila je opremljena Wi-Fi internetom, a u ponudi za Siviri su apartmani koji mogu ugostiti 2-4 osobe. Apartmani imaju klimu, čije je korišćenje uključeno u cenu, dok se posteljina i peškiri menjaju na 5 dana. Svi apartmani sadrže:
spavaću sobu,
dnevni boravak sa kuhinjom koja sadrži osnovno posuđe i pribor, frižider i rešo sa dve ringle,
kupatilo i
terasu na kojoj se nalazi garnitura za sedenje.

 

 

 

Ako sanjate o mestu koje će vam pružiti idealan beg od svakodnevnih obaveza i gužve, Siviri je pravo mesto za odmor iz vaših snova! Kontaktirajte nas za ponudu, sve dodatne informacije, kao i rezervacije prelepog apartmanskog smeštaja u Siviriju!

 

Autor teksta: Biljana Radojčić

© 2016 Alta Marea. licenca organizatora putovanja OTP 394/2020 kategorije A 35 od 14.02.2020.god.

FB ikona  IG ikona   dizajn i izrada - bojovicdejan.com