Prag - Krakov

2020 crtica 7d/4n crtica avion icon crtica

Krakov je od Beograda udaljen skoro 770 km. Posle Varšave, Krakov je najveći grad u Poljskoj, a nalazi se u njenom južnom delu na obalama reke Visle. Srednjevekovna harizma koju poseduje bivša prestonica i jedan od najstarijih gradova Poljske je upravo ono što privlači najveći broj turista.
Magična evropska prestonica Češke, na reci Vltavi, istorijsko jezgro pod zaštitom UNESKO-a, poznata je i pod nazivom "Zlatni Prag". Obiđite Loretansku crkvu, krstarite Vltavom, zavirite u raskošnu katedralu Svetog Vita i posetite čuveni Karlov most.

 

BUS PREVOZ / 7 DANA / 4 NOĆENJA

Termin putovanja

Cena aranžmana po osobi

 

229 €

svi izleti uključeni u cenu !!!

nema fakultative

/plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate/
Prijava i rezervacija podrazumeva uplatu u visini od 30% od vrednosti aranžmana, ostatak 7 dana do polaska

 

Program putovanja:

 

Prvi dan BEOGRAD ….….Polazak iz Beograda u 17h sa perona BAS-ove stanice. Putovanje putnim pravcem kroz Mađarsku i Slovačku. Obavljanje graničnih formalnosti na graničnom prelazu, nastavak putovanja, noćna vožnja sa kraćim usputnim stajanjima radi pauza, odmora.
Drugi dan KRAKOV…..Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Odlazak na pešački razgled grada: Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku, kao i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Nakon obilaska slobodno vreme za individualni razgled. U poslepodnevnim satima odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Treći dan KRAKOV – VELIČKA (rudnik soli)…….Doručak. Polazak prema rudniku soli Velička (Wieliczka-najstariji rudnik soli u Evropi) – impresivnom podzemnom svetu slanih jezera, prostorija i hodnika gde se nalazi i kraljevska
kapela od soli kao i koncernta dvorana koje su stvorile generacije rudara. Rudnik radi bez prekida još od srednjeg veka i prostire se na čak 300km dok je kop dubok 327m. Takođe je uvršćen na listu Svetske kulturne baštine. Inače, so iz rudnika ima i terapeutska dejstva i koristi se u medicini. U “slanim” prostorijama rudnika održavaju se i prijemi, zabave, konferencije i koncerti pa se može reci da rudnik ima i veliki kulturni značaj. Najpoznatija prostorija je “Varšava” koja se nalazi na 125 metara dubine, gde se već tradicionalno organiziraju novogodišnji bal i koncert. Povratak u Krakov. Odlazak oko 14h u razgled Jevrejske četvrti. Nedaleko od Vavela, ušuškana u jednoj okuci Visle, nalazi se istorijska jevrejska četvrt Krakova, odnosno Kazimierc. Ovu gradsku oblast karakteriše posebna atmosfera – popločane ulice, primerci jevrejske arhitekture, brojni restorani, bašte, lokalne pivnice, jevrejski muzej Galicija, trgovine starinama, galerije, mnoštvo sinagoga…Čitava oblast odiše istorijskim bogatstvom i sija nekim starinskim sjajem. Kazimierc , jevrejska četvrt važi za boemski kutak u kome možete osetiti pravi duh Krakova. Slobodno vreme do povratka prema hotelu. Noćenje.
Četvrti dan KRAKOV – AUŠVIC – PRAG…….. Nakon doručka, napuštanje hotela, odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a). Ovaj nesvakidašnji memorijalni kompleks uveriće vas da se usled obilaska javlja jedinstven doživljaj i mešavina najrazličitijih osećanja, gde ćete ostaći zatečeni i ujedno produhovljeni. Nakon obilaska polazak prema Pragu. Dolazak u Prag u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Peti dan PRAG…….Nakon doručka panoramsko razgledanje Praga sa lokalnim vodičem: obilazak Praškog dvorca – Hradčani, Katedrale Sv. Vita, bazilike Sv. Đorđa, Šetnja pored zlatnog portala kraljevske palate, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do biste Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromestskih Namesti, sa čuvenim Astronomskim časovnikom – Orloj. Posle razgleda slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Šesti dan PRAG-DREZDEN….…. Doručak. Odlazak u Drezden. Drezden je četvrti grad po veličini i urbanoj regiji posle Hamburga, Kelna i Berlina. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan je Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvingeru kojoj se nalaz danas i pet muzeja, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata-(danas je to drzavni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg,-(u današnje vreme hotel Kempinski), deo nekadašnjih zidina, Agustov most.
Polazak prema Beogradu u večernjim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora i graničnih formalnosti
Sedmi dan BEOGRAD…… Dolazak u Beograd-dolazni peroni BAS-ove stanice u jutarnjim satima. Kraj aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (klima,tv/dvd) prema programu putovanja
Smeštaj u Krakovu-hotel 3* u sobama 1/2; 1/2+1; noćenje sa doručkom (buffe-samoposluživanje)
Smeštaj u Pragu-hotel 3* u sobama 1/2; 1/2+1; noćenje sa doručkom (buffe-samoposluživanje)
stručnog vodiča za panoramska razgledanja Krakova, Praga, Velike, Aušvica i Drezdena
pratioca grupe za sve vreme putovanja
troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Individalne troškove
Ulaznice za crkve i dvorce
međunarodno zdravstveno osiguranje SAVA: Za osobe do 18 godina 317,00 dinar, od 19 do 70 godina 506,00 dinar i od 71 do 80 godina 1.191,00 dinara,
Doplata za 1/1 sobu (na upit)

 

INFORMACIJE O HOTELU: Smeštaj u hotelima 3*, lokalna kategorizacija, u standardnoj sobi 1/2, 1/2+1 opremljene u skladu sa kategorizacijom hotela. Sobe raspolažu sa 2+1 kreveta, TWC… Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti.
Hotel Globus 3* se nalazi u mirnom delu Praga, na 8km od centra, u blizini stanice metroa „Roztyly“ (ca 5 min. pešice) + 15 min. do centra grada metrom (na Vaclavski trg „Muzeum“). Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon. www.hotel-globus.cz
Hotel City SM 3* se nalazi na cca 6km od centra grada. Svaka soba ima kupatilo, TV, telefon i WI-Fi . Više informacija o hotelu na: www.hotelcity.pl

 

NAPOMENE:• Za realizaciju putovanja neophodan je minimum od 40 prijavljenih putnika • U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga, ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. • Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude i ponude date kolektivima i sindikalnim organizacijama, kao i u okviru odredjenih reklamnih akcija i specijalnih programa;

 

Cenovnik br.42 od 06.12.2019.

 

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja ALTA MAREA Beograd i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. ALTA MAREA Beograd poseduje Licencu kategorija A 35, broj OTP 394/2020 od 14.02.2020. i Polisu br. 990000038370 od 01.10.2019. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti i radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće kompanije TRIGLAV OSIGURANJE.

 

 

Ista destinacija « Prag
© 2016 Alta Marea. licenca organizatora putovanja OTP 394/2020 kategorije A 35 od 14.02.2020.god.

FB ikona  IG ikona   dizajn i izrada - bojovicdejan.com