Uskrs u Grčkoj

 16.04. crtica 5d/3n crtica avion icon crtica od 89 € 

Olimpic Beach

 

Grčka je oduvek bila omiljena destinacija naših turista, ali izuzetno je zanimljiva u prilikama kad možemo videti i osetiti čari za vreme praznika. Jedna od njih je i Uskrs koji se u Grčkoj zove Pasha i slavi se u isto vreme kao i kod nas. Pasha je njihov omiljeni praznik koga proslavljaju veoma intenzivno uz brojne crkvene i svetovne običaje, koji su veoma atraktivni turistima. Zato je odlazak u Grčku u vreme Pashe poseban doživljaj. Jedno od obeležja ovog praznika su i posebne, dugačke i bele sveće koje su kitnjasto i šareno ukrašene. Na sam dan uskrsa Grci jedni drugima čestitaju ovaj praznik i pozdravljaju se isto kao i mi posebnim pozdravom: Hristos Anesti, a odgovaraju sa Alitos Anesti (Vaistinu vaskrse).
Olympic beach se nalazi podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljen je 70 km od Soluna, 8 km od grada Katerini i svega 2 km od Paralije. Olympic beach odlikuje prijatna klima, velika peščana plaža, mnoštvo prodavnica i restorana. Centar Olympic Beach-a krasi predivan park, koji jednim delom uokviruje plažu, u drugom delu pruža celodnevnu zabavu u vidu kafeterija, restorana, poslastičarnica, taverni, raznih prodavnica i butika, a svoj središnji deo prepušta najmlađim gostima i njihovoj igri na igralištima.

 

BUS PREVOZ / 5 DANA / 3 POLUPANSIONA

 

TERMINI PUTOVANJA

Redovna cena aranžmana

SPECIJALNA PONUDA

(max 20 pax)

16. – 20. APRIL  // VASKRS

99 Eur

89 Eur

/plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate/
Prijava i rezervacija podrazumeva uplatu u visini od 40% od vrednosti aranžmana, ostatak 7 dana do polaska

 

1. dan: BEOGRAD Polazak autobusa iz Beograda u 22h – BAS stanica. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja graničnih formalnosti i pauza radi odmora.
2. dan: SOLUN – OLIMPIC BEACH Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Nakon kraće pauze za osveženje sledi panoramski obilazak grada u pratnji vodiča: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Nakon razgledanja odlazak u Olimpic beach. Smeštaj u hotel. Večera u restoranu hotela. Noćenje.
3. dan: OLIMPIC BEACH - SOLUN Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do Soluna u shopping.
Povratak u Olimpic beach u poslepodnevnim satima. Večera u restoranu hotela. Noćenje.
4. dan: OLIMPIC BEACH - METEORI Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta na Meteore - pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis,
Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Obilazak manastira Preobraženje. Povratak u Olimpic beach. Večera. Noćenje.
5. dan: OLIMPIC BEACH – OLIMP – LITOHORO - KATERINI
Doručak. Fakultativni odlazak na izlet do Olimpa i grada Katerini. Poseta jednoj od najpoznatijih planina na svetu , mesto na kojem je nastala grčka mitologija. Jedinstvena prilika da se upoznate sa nastankom grčke mitologije i vidite prirodne lepote planine Olimp. Olimp je najviša planina Grčke – 2917m. Početak planine počinje od grada Litohoro gde se planira obilazak crkve Svetog Nikole. Planina je poznata i po veoma bogatoj flori i sa oko 1500 biljnih vrsta. Pored toga što je najviša ona je i najlepša planina u Grčkoj. Od 1983. godine nalazi se pod zaštitom UNESCO-a, a sama planina je i nacionalni park. Na ovoj planini se pruža osećaj kakav ne može da se doživi nigde. Moćna prošlost prepuna mitoloških priča i neukroćena priroda čini Olimp sjajnom destinacijom za uživanje. Nakon planiranih obilazaka odlazak u grad Katerini. Grad Katerini je ujedno i glavni grad čitave oblasti Pieria, a u njemu živi blizu 60 hiljada ljudi. Osim brojnih prodavnica po kojima je dobro poznat među našim turistima, Katerini opčinjava i neverovatno lepo uređenim parkovima, među kojima je svakako najlepši onaj koji se nalazi u samom centru u kome se nalaze fontane, vodopadi i bogate zelene površine. Slobodno vreme u gradu Katerini.
Povratak po ostatak grupe u Olimpic beach. Nastavak puta prema graničnom prelazu Evzoni.
Dolazak u Beograd oko ponoći.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
Prevoz turističkim autobusima (klima/grejanje, video/audio oprema, mikrofon)
Smeštaj na bazi 3 polupansiona (doručak/buffe, večera/kontinentalna) u hotelu Serenity group 3*
Panoramski obilazak Soluna u pratnji vodiča
Usluge turističkog vodiča / pratioca grupe
Troškove organizacije programa

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
Fakultativne izlete :
shopping u Solunu – 10 €; obilazak Meteora – 20 € , izlet do planine Olimp i grada Katerini – 10 €

 

                                  PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA – 30 €
(panoramsko razgledanje Soluna, shopping u Solunu, obilazak Meteora, izlet do planine Olimp i grada Katerini )
Putno zdravstveno osiguranje (do 18 godina-336 rsd, od 19-70 god – 567 rsd, od 71-80 god -1260 rsd)
Doplata za 1/1 sobu 25 €
Nepomenute usluge i individualne troškove

 

OPIS HOTELA: Hotel Serenity group 3* – nalazi se u Olympic Beach, na 500m od plaže. Raspolaže 1/1, 1/ 2, 1/3, 1/4 sobe. Svaka soba sa terasom i kupatilom. Hotel posededuje restoran, bazen, pol bar, ležaljke, fudbalski teren

 

NAPOMENE:
Program je rađen na bazi minimum 40 putnika koji su platili punu cenu aranžmana! U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo otkaza aranžmana, odlaganja putovanja, angažovanja manjeg prevoznog sredstva, realizacije putovanja zajedno sa drugim organizatorima istog ili sličnog putovanja, kao i pravo povećanja cene aranžmana, a sve najkasnije 5 dana pred polazak! Organizator zadržava pravo izmene pojedinih sadržaja programa, vreme obilazaka i poseta, kao i njihovog redosleda u programu! Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Za svaki fakultativni izlet potreban određeni broj osoba koje su platile punu cenu fakultative, u protivnom, cena fakultativnih izleta po osobi mora biti uvećana ili izlet ne može biti realizovan! Dodatni uslovi za realizaciju izleta, dobijaju se na licu mesta u zavisnosti od situacije i uslova lokalnog organizatora! Cenovnik br.221 od 11.03.2020.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Alta Marea
licenca OTP 394/2020 kategorije A 35 od 14.02.2020.god.

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja. Davalac garancije UNIQA NEŽIVOTNO OSIGURANJE ADO BEOGRAD, Milutina Milankovića 134g, Novi Beograd, broj polise 13-71620, datum izdavanja polise (garancije) 01.01.2020. godine. Garancija putovanja aktivira se u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „UNIQA NEŽIVOTNO OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovica 134g, Novi Beograd na tel +38111202416 ili na e mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Ista destinacija Putovanje u Grčku »
© 2016 Alta Marea. licenca organizatora putovanja OTP 106/2016 od 06.10.2016.

FB ikona  IG ikona   dizajn i izrada - bojovicdejan.com