Istanbul

2019. crtica 6d/3n crtica Icon bus crtica od 99 €

Istanbul Istanbul

Vizantion, Stambol, Carigrad, Konstantinopolj, Istanbul. Previše imena za jedno savršeno mesto, poseban grad na krajnjem jugoistoku Balkana. Podeljen je moreuzom Bosfor na evropski i azijski deo, a zapljuskuju ga vode Crnog i Mramornog mora. Kada se tragovi prošlosti umešaju u turističku ponudu Istanbula, postanete svesni da je u pitanju najjača svetska sila, koja je do 20. veka bila nesavladiva. Vremenom je burna istorija sačuvana u starim, istorijskim spisima, u građevinama i palatama koje privlače pažnju turista. Ono što ga izdvaja od svih drugih gradova jeste spoj Istoka i Zapada, mešanje kulture, davanje prevelikog značaja običajima i navikama lokalnog stanovništva, koji svaki put iznenađuje turiste iz Evrope. Ispijanje kafe, čaja, zaslađivanje lokumom i baklavom i uživanje u nargilama – tradicija koju Turci poštuju, cene i sa ponosom nameću turistima. Uživanje u raznovrsnoj hrani, mirisima, igrama derviša i trbušnih plesačica uz orijentalne tonove, učiniće da osetite čari turskog hedonizma.

View the embedded image gallery online at:
https://www.altamarea.rs/putovanja/istanbul.html#sigProIdb4108be6a3

 

GRAD ISTOKA & ZAPADA
BUS PREVOZ / 6 DANA / 3 NOĆENJA

Termini  putovanja

u 2018.god.

Hotel

Redovna cena aranžmana

Specijalna ponuda

23./28. Januar 2019. - PRODATO
13./18 Februar 2019. 

Hotel Rouge Noire 3*

http://www.hotelrougenoire.com/

The City Hotel 4*

http://www.thecityhotel.com.tr/

109 EUR

119 EUR

99 EUR

109 EUR

/plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne Banke na dan uplate/
Prijava i rezervacija podrazumeva uplatu u visini od 40% od vrednosti aranžmana, a
ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje.

 

OPIS HOTELA: Hotel Rouge Noire 3* se nalazi u starom delu grada koji se zove Aksaray i u blizini je svih većih znamenitosti na oko 20 minuta hoda od Aja Sofije, Plave džamije, Topkapi Saraja, Velikog Bazara, mesta gde su locirane istorijske i turističke znamenitosti grada Istanbula i lepote Otomanske i Vizantijske kulture. Hotel ima restoran i bar. Sobe su sa kupatilom (tuš/wc), TV, fenom, telefonom, klimom, sefom, minibarom (uz doplatu). Doručak se služi po principu samoposluživanja.
The City Hotel 4* se nalazi u starom gradskom jezgru Istanbula, u blizini Aja Sofije i Palate Topkapi. Nudi luksuzni spa centar sa turskim hamamom i uslugom masaže. Sobe su opremljene LCD TV, besplatan Wi-Fi, kupatila sa kvalitetnim toaletnim priborom. Poseduje prostranu terasu u restoranu Marmara, uz zadivljujući pogled na Maramorno more. U restoranu se svakog dana služi doručak na bazi švedskog stola.

 

Program putovanja:
1. dan: BEOGRAD Polazak autobusa iz Beograda u 16h – Turistički terminal Lasta (adresa: Auto-put Bg-Niš br.4). Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu sa kraćim pauzama za odmor.
2. dan: ISTANBUL Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, centar grada Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu, brdo Čamlidža odakle se pruža neverovatan pogled na grad...Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan: ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Istanbula u pratnji lokalnog vodiča –Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi, Hipodrom). Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.
4. dan: ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Krstarenje Bosforom najlepše je uz zalazak sunca. Brod plovi do mosta koji spaja dva kontinenta i prolazi pored skupih vila. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan: ISTANBUL Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju oko 16h. Vožnja kroz Bugarasku sa kraćim pauzama radi odmora.
6. dan: BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

ARANŽMAN OBUHVATA :
Prevoz turističkim autobusima (klima/grejanje, video/audio oprema, mikrofon)
Smeštaj u izabranom hotelu 3*/4* u 1/2 i 1/2 +1 sobama, na bazi tri noćenja sa doručkom (samoposluživanje)
Usluge pratioca grupe
Usluge lokalnog vodiča
Panoramsko razgledanje grada
Troškove organizacije programa

 

POPUSTI I DOPLATE :
Deca do 12 godina u pratnji dve osobe - popust 20%
Treća osoba u sobi 1/2+1 – popust 5%

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA :
Fakultativne izlete: Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, Topkapi palata- 45 €; Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20 €( obuhvata obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča. Nije uključena poseta Hamamu.); Tursko veče-30 € / min. za realizaciju 25 putnika.
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje : za osobe do 18 god 600,00 dinara; od 19 do 70 godina 776,00 dinara; od 71 do 80 god 2249,00 dinara
Nepomenute usluge i individualne troškove

 

NAČINI PLAĆANJA :
Gotovinski 40% prilikom rezervacije ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express)
Kreditnom karticom BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate, 50% prilikom rezervacije
Odloženo plaćanje: 40% prilikom rezervacije, a ostatak u dve jednake mesečne rate čekovima građana

 

NAPOMENE:
Program je rađen na bazi minimum 65 putnika koji su platili punu cenu aranžmana! U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo otkaza aranžmana, odlaganja putovanja, angažovanja manjeg prevoznog sredstva, realizacije putovanja zajedno sa drugim organizatorima istog ili sličnog putovanja, kao i pravo povećanja cene aranžmana, a sve najkasnije 5 dana pred polazak! Organizator zadržava pravo izmene pojedinih sadržaja programa, vreme obilazaka i poseta, kao i njihovog redosleda u programu! Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Za svaki fakultativni izlet potrebno je najmanje 25 osoba koje su platile punu cenu fakultative, u protivnom, cena fakultativnih izleta po osobi mora biti uvećana ili izlet ne može biti realizovan! Dodatni uslovi za realizaciju izleta, dobijaju se na licu mesta u zavisnosti od situacije i uslova lokalnog organizatora! Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Agencija pravi raspored sedenja u autobus, prema strukturi autobusa i putnika, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate.

 

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja ALTA MAREA Beograd
i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. ALTA MAREA Beograd poseduje Licencu OTP br.106/2016 od 06.10.2016.i Polisu br. 30000008843 od 14.09.2018. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIGURANJE.

Newsletter prijava

Ime:
Email:

komercijalna rate

sava osiguranje

altamarea dzingl

GL

uniqa osiguranje

© 2016 Alta Marea. licenca organizatora putovanja OTP 106/2016 od 06.10.2016.

dizajn i izrada - bojovicdejan.com