Putovanje u Italiju

napulj

Putovanje u Italiju...
...na potpuno drugačiji način
SAN MARINO – ANKONA – PESKARA – NAPULJ – TIVOLI – PERUĐA - RAVENA

 

BUS PREVOZ / 8 DANA / 5 NOĆENJA

 

Termin putovanja

Hotel

Redovna cena aranžmana po osobi

Specijalna ponuda

26.04 - 03.05. 2019.god.

27./28. April / htl 3*- Ankona (Senigallia)

28./29. April  / htl 3*- Peskara

29./30. April / htl 3*- Napulj 

30./01. Maj / htl 3* - Napulj

01./02. Maj  / htl 3* - Peruđa

339 €

First minute!!!

319 €

/plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne Banke na dan uplate/
Prijava i rezervacija podrazumeva uplatu u visini od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak u ratama najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje.
SPECIJALNA PONUDA ● SVI IZLETI PO PROGRAMU UKLJUČENI U CENU

OSIM IZLETA DO OSTRVA KAPRI – 69 €

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1.DAN: BEOGRAD
Polazak iz Beograda u večernjim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi carinskih procedura...
2. DAN: SAN MARINO – ANKONA
Dolazak u San Marino u podnevnim satima. Prelepa država San Marino je odredište koje naprosto moraju posetiti svi ljubitelji istorije, ali i zaljubljenici u slikovite panorame i predivnu prirodu. Jedna od najmanjih i najstarijih republika, San Marino, tehnički, nije Italija. Ali je okružena italijanskim Emilia-Romagna i Le Marche regijama u blizini Jadranskog mora. Nalazi se na istočnom obodu Apenina. Osnovana je 301.god ali je tada bila u sastavu Rimskog carstva. Iako suverena ona je potpuno zavisna od Italije kojom je okružena u celosti od 19.veka. Udaljenost izmedju najsevernije i najjužnije granice iznosi 12km. Najviši vrh je Monte Titano čija je visina 739m. Po popisu iz 2002god ima oko 28000 stanovnika. Obilazak u pratnji vodiča čuvene tvrdjave San Marino, bazilika San Marina, kapija Sv.Franje… Slobodno vreme za shopping i šetnju kroz romantične ulice San Marina.
Nastavak puta prema gradiću Senigallia. Smeštaj u hotel. Noćenje
3. DAN: ANKONA – ALBA ADRIATIKA - PESKARA
Doručak. Odlazak u pravcu Ankone. Od samog nastanka grada u 4. st. pr. Hrista, korišćena je kao luka zbog svog povoljnog položaja uz obalu Jadranskog mora. Danas su u Anconi dobro razvijeni ribarstvo, brodogradnja i industrija. Osim što je gospodarski razvijena, u Anconi veliku ulogu ima i turizam, no u manjoj meri nego u ostalim delovima Italije. Ipak, u Anconi možete vidjeti jednu od najzanimljivijih srednjovjekovnih crkvi u regiji Marche, a to je Katedrala San Ciriaco. Iz Ancone produžavamo prema mestu Alba Adriatica, gde pravimo pauzu za individualne aktivnosti i ručak. Nastavak puta do Peskare. Smeštaj u hotel.
4. DAN: PESKARA – SULMONA - NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak na razgledanje Peskare. Da bi smo upoznali grad Peskaru, prošetaćemo ulicom Corso Umberto koja se završava na Trgu Pjaca Rinascita, najpoznatiji kao Pjaca Saloto, a zatim ćemo preći na obalu putem Pjaca Primo Magio. Corso Monthone, glavna ulica starog grada je noćni centar, dok se u srcu grada nalazi Muzej moderne umetnosti. Nakon razgledanja odlazak u pravcu Napulja sa pauzom u gradu Sulmona.
Dolazak u Napulj u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
5. DAN: NAPULJ - KAPRI
Doručak. "Videti Napulj i umreti" čuvena je izreka koja se pripisuje velikom nemačkom piscu Geteu, kojom je hteo
da dočara lepotu grada na jugu Italije. Panoramsko razgledanje grada,trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada
pokrajine Kampanja. Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti, i rodni je grad Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, deo turističke luke, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, trgovačka ulica Umberta.
Fakultativni izlet na Kapri. Dolazak do ostrva nakon polučasovne vožnje brodom. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula.Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa,poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime.Obilazak mesta Kapri: Plava pećina, Mala luka, prelepe plaže, restorani… Povratak u hotel. Noćenje.
6.DAN: TIVOLI – TODI - PERUĐA
Doručak. Odlazak u pravcu grada Tivoli. Na oko 30 kilometara od Rima uzdiže se Tivoli, drevni grad bogat zanimljivim svedočanstvima prošlosti naširoko poznat po vilama sa luksuznim parkovima i brojnim fontanama. Nastao je jedan vek pre Rima. Tada, a i danas, važi za mesto prestiža u kojem odmaraju i stanuju ljudi čija je platežna moć izuzetno visoka. Nastavak puta preko gradića Todi prema Peruđi. Smeštaj u hotel. Noćenje.
7. DAN: PESARO - RAVENA
Doručak. Italijanski grad Peruđa, smešten je u regiji Umbrija, koja se nalazi severoistočno od regije Lazio. Peruđa je mali gradić, sa uskim ulicama, kaldrmom i brojnim stepenicama. Centar grada (Centro Storico) do koga se dolazi mini metroom, pokretnim ili kamenim stepenicama, nalazi se na vrhu nekadašnjeg srednjevekovnog zdanja. Na glavnom trgu, uvek prepunom turista, nalazi se veličanstvena katedrala (Duomo) i fontana Maggiore.
Nastavak putovanja preko grada Pesaro do Ravene, nekadašnje prestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”. Prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo. Slobodno vreme za odličan italijanski capuccino, aperitiv ili po želji. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak prema Srbiji. Putovanje preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. 8. DAN: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, AC, DVD) na navedenoj relaciji;
Smeštaj u hotelima 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u Ankona(okolina)(1), Peskari(1) i Peruđi(1) i Napulju(2) u sobama 1/2;1/2+1
SVA RAZGLEDANJA PO PROGRAMU PUTOVANJA
Usluge turističkog vodiča-pratioca;
Organizacione troškove.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Grupno i individualno osiguranje pružanja pomoći za vreme putovanja i boravka u inostranstvu u visini
pokrića min. 30.000€ po uslovima i cenovniku osiguravajuće kuće;
Doplatu za jednokrevetnu sobu 120€;
Gradska taksa (plaćanje na recepciji hotela) : Ancona 2€/osoba/noć; Peskara 1€/osoba/noć; Napulj 2,5€/osoba/noć;
Individualne troškove putnika;
Ostale pansionske i vanpansionske usluge, koje nisu predviđene programom putovanja;
Rezervaciju željenog sedišta u autobusu 20€;
Rezervaciju dodatnog sedišta u autobusu 90€.
Osiguranje od dopunskih rizika u visini pokrića min. 30.000€ po uslovima i cenovniku osiguravajuće kuće;
Fakultativni izleti : ostrvo Kapri – 69€
stanični vaučer za ulazak na BAS stanicu - 50 dinara po osobi

 

NAPOMENE:
Program je rađen na bazi minimum 40 putnika koji su platili punu cenu aranžmana!
Organizator zadržava pravo izmene pojedinih sadržaja programa, vreme obilazaka i poseta, kao i njihovog redosleda u programu! Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije!

 

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja ALTA MAREA Beograd i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. ALTA MAREA Beograd poseduje Licencu OTP br.106/2016 od 06.10.2016.i Polisu br. 30000008843 od 14.09.2018. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIUGANJE.

Newsletter prijava

Ime:
Email:

komercijalna rate

sava osiguranje

altamarea dzingl

GL

uniqa osiguranje

© 2016 Alta Marea. licenca organizatora putovanja OTP 106/2016 od 06.10.2016.

dizajn i izrada - bojovicdejan.com