Banja Koviljača - Biser zapadne Srbije

 

YOGA U PRIRODI - VIKEND ZA OPUŠTANJE
Banja Koviljača, Gučevo, Mali Zvornik, Podzemni grad i Sunčana reka
VIP GRUPE - male grupe 6-8 osoba

 

Čist vazduh, kvalitetne termalne vode i mnoštvo parkova su idealno mesto za opuštanje i odmor. Ovakvo okruženje je idealno za šetnje, za vežbe disanja i veoma je inspirativno I opuštajuće.
Za postizanje mentalnog, emotivnog I fizičkog balansa kroz tehnike disanja, vežbe istezanja i relaksaciju nam pomaže najrasprostranjenija yoga na svetu – Hatha Yoga koja je postala popularna kao dobar način za oslobađanje od stresa.
Za praktikovanje yoge I jedan fantastičan opuštajući vikend smo odabrali Banju Koviljaču, jednu od najlepših i najlekovitijih banja Balkana. Nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Okružuju je i prostrane ravnice Mačve i Semberije i planine (Boranja, Sokolske planine, Cer). Nalazi se u regionu Podrinja, na koji se nastavljaju brdoviti Jadar, blago zatalasana Pocerina i plodna i zaravnjena Mačva.
Bogati izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno – istorijski spomenici, neodoljiv su izazov I učiniće naš boravak još lepšim I potpunijim.
Banja Koviljača je potpuno izgrađena tokom dvadesetih i tridesetih godina XX veka. Podignuti su luksuzni hoteli i vile, a lepo je uređen i park koji povezuje banjske objekte.
Mesto glavne zabave od 1939. godine je nadaleko poznat Kur salon koji pleni svojom lepotom, a bogat enterijer u sebi još uvek nosi duh prošlih vremena. Prva kockarnica na Balkanu otvorena je u Kur salonu.

 

Jedinstvena cena paket aranžmana po osobi u 1/3 studiju uključuje: prevoz, smeštaj, sve izlete, ulaznice i dnevno dva treninga joge!!!

 

Termin putovanja

CENA

PROMO CENA

YOGA U PRIRODI

25.09.2020. – 27.09.2020.

13.950 rsd

11.990 rsd

 

Program putovanja:

 

1 dan – BEOGRAD – BANJA KOVILJAČA
Polazak u 8:00 sa mesta koje ce biti poznato 2 dana pre puta. Vožnja uz pauze radi odmora I osveženja. Smeštaj grupe po dolasku. Slobodno vreme za osveženje I kratak odmor.
Oko 13h ćemo u pratnji lokalnog vodiča obići banjski park koji se nalazi u neposrednoj blizini vile Kovilje. Centar ovog muzeja prirode na otvorenom čini grandiozna fontana. Preko 80 vrsta drveća, prekrasni cvetni aranžmani poput onih u letnjim rezidencijama kraljeva I prostrane travnate površine čine šetnju u ovom parku posebnom I nesvakidašnjom. Ambijentu doprinose i očuvane predratne vile Dalmacija I Hercegovina, kao I zdanje kupatila Kralja Petra koje posetioce odvalače iz sadašnjosti u neki svet prošlosti, davno zaboravljen.
Obilazak crkve Svetih Apostola Petra I Pavla.
Šetnju parkom ćemo krunisati predahom u Kur salonu gde možete popiti kafu ili se zasladiti nekim od predivnih kolača.
Nakon kratkog odmora krećemo kombijem do Gučeva. Gučevo je šumovita planina koja je natkrila Banju Koviljaču s južne strane.
Na vrhu Gučeva podignuta je Spomen-kosturnica poginulih 1914. godine u znak sećanja na borbe vođene na Gučevu tokom Prvog svetskog rata. Pored spomenika je uređen vidikovac sa kojeg se pruža prelep pogled na Podrinje, Pocerinu, Semberiju I Majevicu.
Opustanje, šetnja I povratak u smeštaj. Yoga trening u prirodi ili u dvorištu vile Kovilje. Slobodno vreme. Noćenje.

2 dan - BANJA KOVILJAČA - MALI ZVORNIK I ETNO KOMPLEKS SUNČANA REKA cca 50 km
8:00 – 9:15 – Dan započinjemo praktikovanjem Yoge u dvorištu vile Kovilje.
Nakon toga oko 10:30 idemo na celodnevni izlet - Mali Zvornik I Sunčana reka.
Izlet započinjemo posetom Malom Zvorniku i posetom Podzemnom gradu.
Podzemni grad se nalazi nedaleko od pešačkog mosta na Drini, u stenovitom brdu. Građen je kao tajno sklonište vojske Kraljevine Jugoslavije i kraljevo ratno komandno mesto. Predviđeno je za duži boravak većeg broja ljudi pod zemljom. Gradnja je počela 1931. godine i trajala je sve do ubistva kralja Aleksandra I Karađorđevića u Marseju 1934. godine. Odaje i hodnici, se protežu dužinom od oko 1,5 km, koji osim ulaza imaju i izlaz na suprotnoj strani, u međuvremenu su uređeni, pa su utoliko više razlog za posete radoznalih gostiju. U tom kraljevskom skloništu, Radoš Bajić snimao je deo serije "Ravna gora", što je pravo mesto, i istorijski i scenografski. Na nepun kilometar od glavnog ulaza, nalazi se podzemna crkva u steni koju su uradili graditelji.
Nastavljamo prema etno selu Sunčana reka.
Etno selo “Sunčana Reka” pruža jedinstvenu oazu za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju koja je i te kako potrebna ljudima. Boraveći u Sunčanoj Reci možete se oprobati u sportovima: košaraka, odbojka, mali fudbal, vežbalište u prirodi ili doživeti vožnju fijakerom ili čamcem, kupati se na Šotrinoj plaži, obići hram Sretenja Gospodnjeg, seoce “Ko nekad” i mesto gde je počeo I svetski rat.
Poznati reditelj Zdravko Šotra, zaljubljenik u “Sunčanu Reku”, snimao je scene za tri serije: Greh njene majke, Nepobedivo srce i Šešir profesora Koste Vujića u ovom kako sam reče turističkom raju.
Yogu ćemo odraditi u nekom skrvenom kutku predivne Sunčane reke ili po povratku u smeštaj.
Slobodno vreme. Noćenje.

3 dan – BANJA KOVILJAČA – BEOGRAD
8:00 - 9:15 – Dan započinjemo praktikovanjem Yoge u dvorištu vile Kovilje.
Napuštanje apartmana do 10h. Slobodno vreme do polaska u 15h. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

 

CENA OBUHVATA:
*kombi prevoz
*smeštaj u 1/3 studio apartmanima na bazi 2 noćenja
* obilazak parka I crkve Svetih Apostola Petra I Pavla,
* obilazak Gučeva I spomenika
* izlet u Mali Zvornik, obilazak podzemnog grada, ulaznica
* obilazak Sunčane reke,
* parktikovanje Yoge 2 puta dnevno, ujutro I kasno popodne – licencirani yoga instruktor - Milena Radisavljević
* usluge lokalnog turističkog vodiča na destinaciji,
* troškovi organizacije putovanja.

 

CENA NE OBUHVATA:
* boravišna taksa, plaća se na recepciji 70 din dnevno po osobi
* individualni troškovi.

 

POPUSTI I DOPLATE:
Dvokrevetni studio isključivo na upit. Doplata - 1000 dinara po osobi.

 

NAČIN PLAĆANJA:
Cene aranžmana su iskazane u dinarima po osobi. Prilikom potvrde rezervacije uplaćuje se iznos od 30%,.
Plaćanje:
- gotovina – rezervacija 30% ostatak do 10 dana pre polaska
- čekovima gradjana na 3 mesečne rate. Čekovi se ostavljaju prilikom rezervacije, s tim da poslednja rata može biti max mesec dana nakom završetka aranžmana.

 

OPIS SMEŠTAJA:
Apartmani Vila Kovilje se nalaze u Banji Koviljači, u neposrednoj blizini banjskog parka na samo 100 m udaljenosti. Vila poseduje ½, 1/3, ¼, apartmane - studije (4*) kompletno opremljene (bračni krevet, pomoćni ležaj, klima, kablovska, wi-fi, kuhinja, kupatilo, terasa. Studiji u prizemlju nemaju terasu.) Vila ima svoj parking i lift (od podzemne garaže do posednjeg nivoa zgrade) podzemni garažni prostor sa 26 garažnih mesta, vrata su na daljinski pogon, lift za 6 osoba, od podzemnih garaža do četvrtog sprata. U garažnom prostoru radi I perionica tako da vam je I ona na raspolaganju uz simboličnu nadoknadu.
Veoma prijatan objekat sa ograđenim I uređenim dvorištem koje ima igralište za decu. Veoma ljubazno osoblje koje vam je uvek na raspolaganju će vaš boravak učiniti još prijatnijim. U neposrednoj blizini imate sve što vam je potrebno prodavnicu, pekaru, pijacu. Prostor oko zgrade je ograđen i raspolaže noćnom rasvetom.
Blizina parka daje dodatnu vrednost samom objektu. Park je stvaran po ugledu na zapadnoevropsle parkove I prostire se na površini od 40 ha. Po veličini je drugi park u Srbiji. Smešten je u podnožju šume graba, cera I bukve, banjski park još od početka 20 veka mami svojim izgledom I lepotom. Centar ovog muzeja prirode na otvorenom čini grandiozna fontana, koja je zamenila prvobitno nešto manji vodoskok.

 

NAPOMENE:
-putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja –
-Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa u suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije.
-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na putu, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),
Program je rađen na bazi minimum 6 putnika.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, turistička agencija Organizator putovanja ima pravo da realizuje putovanje uz korekciju cene ili da otkaže putovanje. Organizator putovanja isto tako zadržava pravo na korekciju cena usled promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa br. 300000016168 od 01.01.2020. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIGURANJE sa iscrpljujućom osigiranom sumom od 200 000 €.
Program broj 19. Šifra programa – SR – BK - Y Cenovnik br 1 od 14.07.2020.

FB ikona  IG ikona   dizajn i izrada - bojovicdejan.com